Wirework

Om ni vill att en skådespelare ska flyga, eller om det sker en explosion som slungar iväg en stuntutövare, har vi både utövare och utrustning för det.

 

Vi kan rigga upp nödvändiga  fästpunkter som sedan låter oss antingen rycka eller manipulera utövaren i luften. Vi har gjort allt från övernaturliga superhjälte-hopp till mystiskt leviterande väsen och våldsamma explosioner. Vi kan även göra något som kallas “bungee-decelerator” som låter oss hoppa eller falla från en hög höjd, och sedan landa på marken som om vi hoppat från en låg höjd.

Vill man göra väldigt avancerade flygningar kan man använda vårt unika SCAI 3D som antingen kan flyga en person i tre dimensioner i upp till 5 m/s eller göra otroliga tracking shots där både kamera och utövare flyger samtidigt och följer varandra i luften. Läs mer om SCAI 3D här.

När vi behöver göra ett kraftfullt ryck, för t.ex. explosioner eller övernaturliga slagsmål, kan vi använda en “ratchet”. Det är en pneumatisk cylinder som vi kan justera styrkan på och som vi sedan kopplar till stuntutövaren.