Tjänster

Våra tjänster kan delas upp i nio olika typer:
Spelfilm, Reklamfilm, TV-produktioner, Motion Capture, Musikvideo, Stillbildfotograferingar, Event/Show Teater, och vi har dessutom även en stor mängd utrustning för användning och uthyrning.

Utrustning

Vi har en mängd olika typer av utrustning för använding och uthyrning. VI är dessutom stolta ägare av SCAI, ett digitalt flygsystem som kan flyga en person, kamera eller annan materiel i tre dimensioner i hastigheter upp till 5m/s.

Stuntman för en dag

Prova på stuntyrket under några actionfyllda timmar! Var med om gasexplosioner, fall från höga höjder, gör volter i en flygsele, låt en flaska krossas mot huvudet, träna stuntfighting och utför ett brandstunt. Den här upplevelsen har allt och kan bli det häftigaste du någonsin gjort! Perfekt för företagsevenemang, svensexor, möhippor och födelsedagar!

Svenska Stuntgruppen

Glasgjutning på Stuntgruppen

Idag har vi gjutit breakaway-glas på Svenska Stuntgruppen.

I stuntvärlden krävs det ibland att man kastas igenom ett fönster, och då krävs det att man har rätt utrustning. Man kan antingen använda sig av härdat glas som man sedan apterar små laddningar på för att krackelera glaset, eller så kan man använda s.k. breakaway-glas.

Breakaway-glas är inte som vanligt glas, utan är en slags blandning mellan plast och vax i ett hemligt recept.

breakaway

Återvunnet (t.v) och knappt använt glas (t.h)

När man kraschat igenom en breakaway-ruta kan man sedan samla upp det krossade glaset för att smälta ner det och gjuta en ny. 

En sidoeffekt är att glaset blir smutsigare för varje gång, men det är väldigt effektivt att kunna göra testhopp igenom återvunnet glas och på så vis slippa att förbruka nytt hela tiden. 

Processen

2013-03-22 08.40.14

Först smälter vi ned glaset.

 

 

 

 

 

 

 

Under tiden lägger vi upp en ram som bestämmer den storlek vi vill ha på rutan. Eftersom breakaway är så bräckligt måste rutan vara ganska tjock, och den kan inte göras hur stor som helst.

 

Slutligen häller man det smälta glaset i ramverket och låter det stelna. 
Efter några timmar kan man plocka bort ramarna och rutan är klar!

 

Läs mer om hur du själv kan få chansen att hoppa igenom en ruta HÄR!